Що е ясновидство?


Ясновидство е способността да бъдат видени неща, които не всички хора могат видят или да усетят. Това е така нареченото шесто чувство. Ясновидците могат да усетят и видят предмети или ситуации, които не могат да бъдат уловени с останалите сетива. Картините са свързани с изображения, които носят послания. Те могат да бъдат видeни, усетени или дори помирисани със затворени очи, като времетраенето бива различно, от няколко секунди до няколко часа.
Ясновидство в пространството е способността да се видят сцени или явления, отдалечени в пространството, или твърде далеч за обиквено виждане, или скрити зад непроницаеми предмети.
Ясновидство във времето е способността да се видят предмети или явления, които са отдалечени във времето, или силата да се вижда в миналото и бъдещето.
Психолозите от Центъра за трансперсонална психология са разработили класификация на типовете предвиждания и предсказания.
1. Екранните видения - когато човек затвори очи и вижда пред себе си сменящи се един с друг образи.
2. Вътрешното ясновидство – когато виденията се появяват в главата, когато са отчетливи и обемни, наподобяващи филм.
3. Пространственото ясновидство - когато човек със собствените си очи вижда в околния свят нещо, което другите не могат да видят. Например болести, минало, бъдеще и т.н.
4. Астралното видение – способността човек да се премества в пространството и времето; да вижда други страни и планети; да вижда миналото и бъдещето – сякаш е излязъл от тялото си и участва в развихрилите се там събития. Това е достъпно само за света на истинските ясновидци.