Ясновидство и наука



Ясновидството официално е признато за наука в Швеция. Най-стария университет, Скандинавския университет Lund University, разполага с професори по ясновидство, парапсихология и хипнология.
Катедри по парапсихология има също в университите в Утрехт, Холандия, в Единбургския университет в Шотландия, в университетите в Ливърпул, Дарби, Ковънтри, Лондон, Йорк и много други.
До скоро, учените не бяха склонни да приемат съществуването на този феномен, но сега вече, те официално приемат така наречените „мистични явления”. Все повече и повече учени, лекари, преподаватели, физици, математици, психолози и др. официално признават, така наречените - психически феномени. Правени са много научни експерименти, но те досега, така и не успяха да открият, че явлението ясновидство не съществува.
Учените се опитваха преди всичко да открият отговорите на „вечните въпроси”:
Как се е родила Вселената? Как е възможно да се образува от нищо?
Какъв е произхода на материята, пространството и времето?

Според теорията на немския математик и физик Херман Минковски, времето не e поток и не се променя, то съществува, като един гигантски океан, в който са смесени минало, настояще и бъдеще време. Ето защо всички събития обединени под формата на информация могат да привличат хора, които са в състояние да ги възприемат.

Световно известния академик Вернадски твърди, че ноосферата обгражда Земята - един вид информационно поле, което съхранява цялата информация за миналото, настоящето и бъдещето, не само на Земята, но и на Вселената. Други учени твърдят, че времето е като филм, който гледате, но при определени условия може да бъде върнат назад, за да се види края и след това можете да започнете от началото ...

Уважавания професор на физическите и математически науки Игор Гарин твърди, че всички големи физици и философи са имали ясновидски способности. Бележити учени като Айнщайн, Бор, Опенхайер, Хайзенберг, дори древните философи - Питагор, Хераклит, Сократ са били ясновидци, защото са слушали техните вътрешни гласове. Например Сократ, в едно от неговите произведения, открито признава, че е имал „глас”, който го е напътствал.

Вячеслав Звоников, професор, ръководител на Център за рехабилитация медицина казва, че повече от 2 процента от руснаците са ясновидци, и още 3 000 000 притежават психически способности. Всички останали хора също имат тези качества, но те не са развити.
Някой от текстовете на Новия и Стария завет ни дават достатъчно исторически факти за съществуването на феномена.

700 години преди Христос Михей предсказа, че Исус ще се роди във Витлеем.

400 години преди Христос Малахия предсказва идването на Йоан Кръстител, който е подготвил идването на Исус.

Във всички епохи и имало хора надарени с ясновидски способности. Съществуват и днес, казва професор Гарин, ръководител на научна лаборатория в Харков, с повече от 500 публикувани творби. А, според академик Юрий Александрович Фомин, едно поколение ще предава на друго и така в бъдеще ще се създава благоприятна среда за съществуването на повече хора с паранормални способности.